Future

Dreams can come true

I starten af januar snakkede min mor og jeg om at leje et lokale i Rønne by her til sommer. Idéen var følgende at jeg skulle sælge tøj og smykker og min mor skulle sælge skønhedsprodukter. Den idé kørte rundt i mit hoved. En aften løb jeg ned af trappen til mine forældre i stuen og spurgte dem, om alle var i stand til at lave en virksomhed eller om det kun var personer med en hhx uddannelse eller anden uddannelse indenfor iværksætterverdenen, da man skal have en del baggrundsviden om alverdens ting inden man går i gang med sådan et projekt. Jeg har jo kun 2 år på gymnasiet i baggagen, og der lærte jeg i hvert fald ikke en eneste ting omkring at være en iværksætter (det havde jeg heller ikke regnet med). Mine forældre fortalte mig at alle kunne starte deres egen virksomhed. Jeg blev glad, men jeg sukkede hurtigt indeni efterfølgende, for jeg vidste jo intet om det. Jeg gik straks i gang med at læse og få viden omkring det at være iværksætter, omkring det at eje en virksomhed og hvordan man opstarter en webshop – jeg brugte flere timer på nettet om aftenen og om natten på diverse sider og forummer.

Jeg er nu kommet så langt med hele projektet, at jeg nu kan offentliggøre at jeg er en kommende selvstændig iværksætter. Jeg har tænkt flere uger over hvad jeg skulle kalde min webshop. Jeg har haft hundredevis af navne i baghovedet, men pludselig kom “chiday” ud af det blå. Det er jeg rigtig tilfreds med og glad for. Da navnet egentlig havde holdt mig tilbage i godt 1-2 uger fordi jeg var så frustreret over at intet navn var fint og passende til min webshop.

Jeg bliver helt forbavset over hvordan jeg har kunne formå dette, når jeg ved siden af har et fuldtidsjob i mine dagtimer på cirka 25 timer om ugen. Når man virkelig vil noget, må man gøre alt for at opnå det, og det må man sige, at jeg har gjort – for hver dag der går, realiserer jeg mere og mere, hvad jeg er i gang med og hvor alvorligt hele min kommende virksomhed er ved at blive.

Tøjet og smykkerne, som man vil kunne finde på Chiday vil udelukkende være noget, som jeg har udvalgt til webshoppen fordi jeg selv kunne finde på at købe det. Det er udelukkende min egen smag i tøj, som jeg vil sælge – jeg har også selv gået i tøjet for at tjekke kvaliteten ud, da jeg under ingen omstændigheder ønsker at sælge varer, som går i stykker efter 2 dage.

Jeg har valgt at give alle varerne et personligt præg – jeg vil ikke “bare” have at mine varer skal op på en bøjle, tage et billede med varen hvorpå baggrunden vil være en kedelig hvid væg. Det vil være alt for opstillet og “hurtigt klaret”. Det søger jeg ikke. Jeg vil have detaljer på billederne. Jeg vil selv være på dem (det lyder selvisk, det skal ikke forstås som at JEG vil have opmærksomheden, for det vil jeg bestemt ikke. Jeg skal jo sælge mine varer. På denne måde kan jeg vise hvordan tøjet sidder og ikke mindst give det, det personlige præg, som jeg virkelig ønsker at give mine varer) Igen, jeg vil have detaljer. Jeg vil have at mine varer skal huskes som “nåå, det var det billede, hvor der var det i baggrunden” eller “nåå, det var der hvor hun stod sådan med armen” hvis det forstås. Hvis nogle nu skulle undre sig, så sælger jeg altså ikke de varer, som jeg selv har iført mig på demobillederne af varerne – dem beholder jeg selv – og hvis de sælges, så gør jeg opmærksom på at det er demo varer, og de bliver derfor også sat til salt til en forholdsvis billig pris.

Disse billeder er blandt andet udgivet på facebook:

Jumpsuit: 280 kr.

IMG_4389

Shorts: 250 kr.

IMG_4390

Ring m. perler: 80 kr.

IMG_4330

Jumpsuit m. blonder: 350 kr.

Jeg bor hjemme og jeg betaler for intet andet end mit eget forbrug (tøj, diverse og frokost på arbejde) Faktisk betaler jeg ikke engang for min egen telefonregning. Jeg havde ikke kunne starte min egen virksomhed, hvis jeg var flyttet i egen lejlighed, hvilket egentlig var planen i foråret 2014. Jeg har brug en masse penge på denne webshop, om det kommer til at gå godt eller dårligt, vil jeg altid have udført min drøm om dette – og jeg vil bestemt ikke være ærgerlig om 10 år, hvis det ikke gik. Jeg vil være lykkelig over, at jeg ikke sidder og tænker på noget, som jeg aldrig fik udlevet. Mine forhandlere, selve hjemmesiden, mit domæne,  emballage og meget andet skal der betales til. Jeg har ikke sparet på den mindste ting, da jeg vil have at dette skal være godt og at det skal lykkedes. Jeg starter ud med at kunder på min webshop kan betale via mobilepay eller bankoverførsel – jeg vil dog i den nærmeste fremtid få muligheden for at kunder kan betale med dankort.

Jeg har fået så meget positivt respons – langt mere respons end jeg havde forventet! Mit hjerte bliver så varmt, det gør det virkelig. Jeg smiler ved hver en besked, jeg får i min indbakken. Jeg bliver over lykkelig og jeg føler at jeg flyver, når jeg går pga. alt dette. Den støtte, som folk indtil videre har vist mig og den støtte som mine forældre giver mig og har givet mig siden jeg startede projektet op har gjort det hele muligt. I viser mig at dette er det helt rigtige, jeg har valgt. Det giver mig styrke og vilje til at ville og skulle få det hele til at fungere. Jeg er så glad for jer alle.

Jeg bliver inderligt glad, når jeg tænker på, hvilken fiasko jeg har følt mig som det seneste halve år, fordi jeg droppede ud af 2.G og “bare” arbejdede i Kvickly. Nu sparker jeg endelig røv og viser, at jeg faktisk kan og vil noget. Jeg vil ikke have fået denne idé og jeg ville ikke  have haft muligheden for at udføre det, hvis jeg ikke var droppet ud. Jeg har den idé om, at alting sker pga. en grund – og dette må helt klart være grunden til at jeg i sin tid valgte at droppe gymnasiet. Endelig sker der noget, som jeg kan og vil ånde for. Noget som jeg inderligt brænder for. Her kan jeg vise, at jeg kan en masse. Jeg er lykkelig over dette – over at det kan lade sig gøre for mig, over at det er sket.

Chiday.dk bliver åbnet fredag d. 27. marts. Jeg har dog allerede lavet en facebook side til Chiday for at give alle et indblik i, hvad der vil kunne forventes at købe i webshoppen, når den åbner. Jeg går også i gang med forudbestillingerne i løbet af 3-4 uger, når alting er fuldstændig på plads.

Følg Chiday på Facebook, så er du opdateret omkring nyhederne samt andet.

Hvis der er nogen spørgsmål, kontakt mig på facebook: Nadia Lynghus Frandsen

6

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Future